Nu je een schitterend schapenvacht van WOOOL hebt aangeschaft om je interieur mee aan te kleden, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat en ook dezelfde kwaliteit blijft behouden. Dan hebben we goed nieuws! De schapenvachten van WOOOL gaan in principe zo’n 80 jaar(!) mee, dit is iets wat onze schapenvachten uniek maakt! Echter, de schapenvacht heeft hierbij natuurlijk wel zorg en aandacht nodig!

Vele verhalen doen zich de rondte hoe schapenvachten het beste behandeld kunnen worden. WOOOL geeft tips en legt uit hoe schapenvachten gemakkelijk schoon te maken, hoe een schapenvacht reinigen en wat u juist niet moet doen om zodoende zo lang mogelijk te kunnen genieten van dit schitterende natuurproduct!

schapenvacht wit

Hoe een Schapenvacht Onderhouden?

Schapenvachten zijn zelfreinigend. Schapenvachten bevatten namelijk wolvet, de lanoline, en deze zorgt ervoor dat de wol van nature de meeste stoffen afbreekt, een zelfreinigende werking heeft en bacteriën afstoot. Toch dien je ook zelf het schapenvacht goed te verzorgen. Om de beste kwaliteit te behouden raden wij aan om de schapenvacht eens per 2 maanden buiten een aantal uur te laten luchten en daarnaast goed uit te kloppen. Het uitkloppen kan met de hand of met een mattenklopper. Dit komt de levensduur van de schapenvachten zeer ten goede.

Schapenvacht Wassen

schapenvacht reinigenMocht er wat vuil in de schapenvacht zitten, kunt u dit het beste voorzichtig met een borstel uitkammen. Zorg er dan wel voor dat er geen bolletjes aan het uiteinde van de borstel zitten (hiermee zou u de schapenvacht kunnen beschadigen). Mocht er een vlek in de schapenvacht zitten, kunt u het beste proberen met een lauwwarm sopje en doekje voorzichtig te deppen. Gebruik hierbij groene zeep en niet te veel water!

Schapenvacht Reinigen

Gelukkig wil het in ons koude kikkerlandje ook nog wel eens sneeuwen. Natuurlijk sneeuw blijkt uiteindelijk het beste reinigingsmiddel te zijn voor de natuurlijke schapenvacht! Neem de schapenvacht mee naar buiten, bestrooi sneeuw in en tussen de wol en peper het goed in! Leg daarna de schapenvacht met de wolkant op de sneeuw en laat deze een nacht liggen.

Vuil en vlekken?

Mocht er wat vuil in de schapenvacht zitten, kunt u dit het beste voorzichtig met een borstel uitkammen. Zorg er dan wel voor dat er geen bolletjes aan het uiteinde van de borstel zitten (hiermee zou u de schapenvacht kunnen beschadigen). Mocht er een vlek in de schapenvacht zitten, kunt u het beste proberen met een lauwwarm sopje en doekje voorzichtig te deppen. Gebruik hierbij groene zeep en niet te veel water!

Schapenvacht Reinigen in de wasmachine?

Nee, helaas is dit niet goed voor een schapenvacht. Wij raden daarom ten strengste af om schapenvachten en lamsvachten in de wasmachine te wassen. Schapenvachten kunnen namelijk niet goed tegen vochtigheid. Dit kan het natuurlijk wolvet aantasten en daarmee de wol niet ten goede zal komen. Daarnaast kan ook het vilt/leer stuk gaan doordat dit kan gaan krimpen bij het drogen. Doe je schapenvacht dus nooit in de wasmachine!

Hopelijk kun je met deze tips ervoor zorgen dat je WOOOL Schapenvacht nog vele jaren mee zal gaan!

In ons ‘Lookbook‘ kun je inspiratie op doen, mocht je nog niet precies weten welk WOOOL Schapenvacht je het liefst wilt kopen. Tevens kan dat op onze Instagram pagina of onze Facebook pagina. Volg jij ons al?

INSPIRATIE

WOOOL.nl

Wil jij je interieur warm, knus en gezellig aankleden met een schapenvacht? Bekijk ons Lookbook dan voor inspiratie!