WOOOL Schapenvachten
VOLG ONS OP INSTAGRAM
SHOP DE WOOOL COLLECTIE

Shop de mooiste schapenvachten

BEKIJK DE COLLECTIE
 

IJslandse Schapenvacht

IJSLANDSE SCHAPENVACHT

De WOOOL IJslandse Schapenvachten zijn ontzettend populair! Dit komt namelijk doordat de IJslandse Schapenvacht van nature een hip, stoer en eigenwijs uiterlijk heeft. Daardoor is deze in bijna ieder interieur een perfecte match!

 

De prachtige, langharige wol in combinatie met de prachtige kleuren maken namelijk dat de IJslandse Schapenvacht in ieder interieur ook een echte eye-catcher is!

 

In de WOOOL collectie kom je dan ook verschillende IJslandse Schapenvachten tegen. Ga je voor de prachtige IJslandse Schapenvacht Wit of wellicht voor de gevlekte schapenvacht? Of wellicht hou je meer van stoer en industrieel en ga je voor IJslands Zwart of Rood-Goud? Bovendien hebben we natuurlijk nog de populaire Grijze IJslandse.. Wow!

schapenvachten
IJslandse Schapenvacht

IJSLANDSE SCHAPENVACHT

Het IJslanderschaap

 

IJslandse Schapenvachten komen van het IJslanderschaap, of kortweg de IJslander. Dit is dan ook een schapenras die tot de Noordse kortstraatschapen behoort en deze stammen af van een Noors ras dat door de Vikingen in de periode 1100-1200 naar IJsland werd overgebracht. En in IJsland, waar ze inmiddels al zo’n 1000 jaar leven, heeft de IJslander zich goed weten aan te passen aan de vaak barre en ijskoude omstandigheden en heeft het schapenras door de warme wol bijgedragen tot het overleven van de IJslandse bevolking. Doordat dit schapenras dus in langdurige isolatie op het eiland leeft, is dit een van de meest pure schapenrassen ter wereld.

Langharige vacht

 

Over het algemeen zijn de IJslandse schapen middelgroot tot groot met vrij korte poten en ook een brede rug. Het gezicht en de poten zijn dan ook vrij van wol. Bovendien kan de vacht kan tot 17 verschillende kleuren en tinten aannemen, van zowel wit en bruin tot zwart en soms ook gevlekt. Doordat de schapen voor de winter normaal niet geschoren worden, zijn ze goed bestand tegen de kou. Hierdoor bestaat de vacht van de IJslander dan ook uit 2 soorten, namelijk de middeldikke, soms wat glanzende dekharen (‘tog’) en daarnaast de onderwol (‘thel’), de fijnere vezels die veelal gebruikt worden voor kleding.

De IJslandse Schapenvacht van WOOOL is 100% Echt, Natuurlijk en ECO Gelooid!

 

Wist jij dat ook de Schapenvacht IJslands van WOOOL ook echte natuurproducten zijn? Bovendien zijn deze Ecologisch gelooid en 100% echt. Doordat ze een ECO wassing hebben gekregen ruiken de schapenvachten ook een beetje ‘zepig’. Heel lekker dus eigenlijk! Wil je meer weten over WOOOL en de voordelen? Check dan ook eens onze Facebook of Instagram Pagina voor meer inspiratie.

LEES MEER INFORMATIE OVER

 

SCHAPENVACHT KOPEN
OVER WOOOL

SHOP ONZE COLLECTIE PER CATEGORIE

WOOOL Schapenvacht 148

 

 

 

Schapenvacht Cappuccino
WOOOL Schapenvacht - Bruin (L)

 

 

 

WOOOL Schapenvacht - Wit

Wit

WOOOL Schapenvacht 058

 

 

 

WOOOL Schapenvacht 134

Instagram LookBook