logo

SCHAPENVACHT KOPEN WOOOL

Snelle en Gratis Levering
GRATIS LEVERING

Met DHL of PostNL

Shop met Korting
SHOP ALTIJD VOORDELIG

Profiteer van korting en de beste aanbiedingen!

Snelle Levering
VERZENDING BINNEN 24 UUR

Alle bestellingen worden binnen 24 uur verzonden

Premium Schapenvachten
PREMIUM SCHAPENVACHTEN

Persoonlijke Selectie, Uniek gefotografeerd & Beste Kwaliteit

Schapenvachten zijn ontzettend hip en populair

Schapenvachten. Tegenwoordig kom je ze overal tegen. Een schapenvacht is helemaal hip en ontzettend populair! Je komt ze tegen in woonprogramma’s op televisie, in magazines over het stylen van het interieur, bij vrienden of familie thuis en in restaurants of andere openbare plekken. Wil jij graag een Schapenvacht Kopen? Een IJslandse Schapenvacht, Wit, Bruin of Grijs? Bij WOOOL vind je precies wat je nodig hebt!

Wil je een schapenvacht kopen? Een echte schapenvacht geeft het interieur extra warmte, knusheid en gezelligheid! Of je de schapenvachten nu gebruikt voor op de bank of als vloerkleed in de woonkamer, in de babykamer, naast het bed in de slaapkamer of buiten op het terras.

IJslands, Classic, Premium, Wit of Australisch?

En of je nu gaat voor een IJslandse schapenvacht, een unieke Multi-Color, een prachtige schapenvacht grijs of voor een klassieke schapenvacht wit of bruin, deze misstaan in geen enkel interieur! Bovendien koop je ook nog eens een echte schapenvacht. Wil jij graag een echte schapenvacht kopen? Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je dat zou doen…

Wij hebben hier alvast 4 goede redenen opgesomd:

4 Goede Redenen voor een WOOOL Schapenvacht!

WOOOL Schapenvachtje
Een Stoer en Hip Interieur

Doordat schapenvachten 100% echte natuurproducten zijn geeft dit je interieur een natuurlijke look! Wanneer je je huis wilt stylen en je wilt gaan voor een stoer interieur, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een IJslandse schapenvacht. Een schapenvacht grijs of schapenvacht wit past schitterend bij een Scandinavische look. En een bruin schapenvacht kun je gebruiken voor een gezellige landelijke of klassieke stijl.

Schapenvacht Kopen
Een Echte Schapenvacht is gewoon lekker zacht.. hmm...

Eigenlijk een hele simpele reden, maar schapenvachten zijn heerlijk zacht waardoor het ook gewoon ontzettend fijn is om lekker op te liggen, zitten of om over je heen te slaan.

Alle WOOOL Schapenvachten
Schapenvacht Kopen
Heerlijk Warm door de Natuurlijke Wol

De natuurlijke wol van schapenvachten houdt warmte vast waardoor het lekker warm is voor op bed, op de badkamer, op de bank of voor op de slaapkamer. Daarnaast staan schapenvachtjes ook schitterend voor de open haard of in een hoek voor de huisdier. En natuurlijk voor de zomeravonden als het buiten afkoelt! Ze voelen gewoon lekker warm aan.

Kleine Schapenvacht
Een 2e Leven

Last but not least! En we kunnen het niet voldoende zeggen: Schapenvachten zijn een restproduct van de vleesindustrie, schapen worden niet geslacht om de vacht. Maar het is natuurlijk zonde om deze prachtige vachten te vernietigen. Door deze uiteindelijk te gebruiken in huis, geven we als het ware een mooi ‘tweede leven’ aan een schapenvel!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN IMITATIE EN EEN ECHTE SCHAPENVEL?

Tegenwoordig is er een groot aanbod van schapenvachten. Naast echte schapenvachten wordt er ook regelmatig een imitatie schapenvacht of nep schapenvacht aangeboden. Deze imitatie vachten zijn vaak een stuk goedkoper, maar de kwaliteit haalt het dan ook zeker niet bij de kwaliteit van een echte schapenvacht. WOOOL biedt alleen 100% echte, natuurlijke schapenvachten aan. Overigens gaat hier vaak wel een lang, tijdrovend, traditioneel en natuurlijk proces vooraf bij verschillende Europese looierijen, waar het handmatig looien nog steeds een ambachtelijk proces is.

Het leuke aan een echte schapenvacht (vinden wij zelf!) is dat iedere schapenvacht uniek en origineel is waar geen tweede van is! Dit in tegenstelling tot een nep schapenvacht of imitatie schapenvacht.

Wil je graag een echt schapenvacht kopen, maar weet je niet hoe deze te kunnen onderscheiden?

Echte vachten van neppe en imitatie vachten onderscheiden

1.De wol is veel zachter en dikker

2.De onderkant van de schapenvacht (huid) is echt leer (in plaats van synthetisch materiaal)

3.De vormen zijn natuurlijk (en niet te perfect symmetrisch zijn)

4.De schapenvachten zijn zwaarder

5.De vachten voelen voelen warmer aan

6.Je zou het niet verwachten maar echte schapenvachten hebben een fijne geur: een combinatie van natuurlijk wol en een beetje ‘zepig’ door de ECO-wassing

Als je er dus uit bent en je wilt een schapenvacht kopen, raden wij aan om voor een 100% echte natuurlijke te gaan! Deze zijn wellicht iets duurder maar uiteindelijk is dit veel betere kwaliteit! Daarnaast zijn ze veel mooier en gaan ze veel langer mee!

WAAR KOMT EEN ECHTE SCHAPENVACHT VAN WOOOL VANDAAN?

De schapenvachten van WOOOL komen van schapen en schapenrassen uit verschillende Europese landen (met name Engeland, Ierland, Nederland, IJsland, Denemarken en Zweden). Daar zijn de schapen meestal in het bezit van particuliere boeren zijn geweest. Als de schapen vervolgens zijn geslacht (voor het vlees!) worden de restproducten (vachten) door grote Europese looiers opgehaald. Hierna worden ze op ambachtelijke en natuurlijke wijze gelooid.

Alle WOOOL Producten zijn 100% ECO en Duurzaam

WOOOL Schapenvacht - IJslands Wit CURLY (Main)Jouw schapenvacht is natuurlijk, 100% echt en ecologisch gelooid. Doordat je een natuurproduct in huis haalt, is de kleursamenstelling van iedere schapenvacht uniek. Geen enkele schapenvacht is hetzelfde. Wat je wel zeker weet, is dat de vachten heerlijk zacht aanvoelen. Je kunt je schapenvacht verzorgen met een speciale borstel. Zo zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw schapenvacht. De vachten zijn een restproduct van de vleesindustrie. Er worden dus geen schapen geslacht om de vacht. Het is gigantisch zonde om de mooie vachten te vernietigen. Door een schapenvacht te gebruiken in jouw interieur geef je deze een tweede leven. Het is dus een duurzame keus om een schapenvacht aan te schaffen.

Verschillende kleuren schapenvachten

Wanneer je een schapenvacht wilt kopen valt al snel op dat je de keuze hebt uit een groot aantal soorten en kleuren. Zo zijn er vachten van verschillende soorten schapen, van een gewone schapenvacht tot Texelse vachten of IJslandse gekrulde vachten. De vachten zijn verkrijgbaar in hun natuurlijke kleuren, zoals wit, bruin en zwart. Wil jij een gekleurde schapenvacht kopen? Kies dan voor een vrolijk roze, blauw of mint exemplaar. Jouw schapenvacht is volledig geurloos, 100% natuurlijk en gelooid op traditionele wijze met de invloed van nieuwe innovatieve technieken. De schapenvacht komt prachtig tot zijn recht in een Scandinavisch interieur, een landelijk interieur en een industrieel interieur.

WAAROM ZOU JE KIEZEN VOOR WOOOL?

Ben je er uit? En wil je graag een prachtig schapenvacht kopen? Voor thuis op de bank, op de vloer of voor buiten op het terras? Voor op de babykamer of wil je iemand zo’n lekker zacht, wollig schapenvacht cadeau doen? Maar weet je niet waar je deze het beste kunt kopen? Ga dan voor een WOOOL schapenvacht! Bij ons vind je de allermooiste schapenvachten, altijd ruime keus, de beste kwaliteit en precies wat je zoekt! Bekijk onze prachtige collectie in onze Shop.

WELKE WOOOL PRODUCT PAST HET BEST BIJ MIJ?

Wil je graag een schapenvacht kopen, maar weet je niet goed welke schapenvacht je nu het beste kunt kiezen uit de brede collectie van WOOOL? Kijk dan eens in ons Lookbook, hier kun je inspiratie en ideeën op doen zodat je tot een goede keuze kunt komen bij een schapenvacht kopen! Daarnaast geven we je een korte beschrijving per categorie schapenvachten die WOOOL in haar collectie heeft:

IJslands

IJslandse Schapenvachten komen van het IJslanderschaap, of kortweg de IJslander. Dit is een schapenras die tot de Noordse kortstraatschapen behoort en stammen af van een Noors ras dat door de Vikingen in de periode 1100-1200 naar IJsland werd overgebracht. In IJsland, waar ze inmiddels al zo’n 1000 jaar leven, heeft de IJslander zich goed weten aan te passen aan de vaak barre en ijskoude omstandigheden en heeft het schapenras door de warme wol bijgedragen tot het overleven van de IJslandse bevolking. Door de langdurige isolatie van het IJslanderschaap op het eiland, is dit een van de meest pure schapenrassen ter wereld.

Schapenvacht Langharig

WOOOL Schapenvacht - IJslands Wit Zwart CURLY (Crop)

Over het algemeen zijn de IJslandse schapen middelgroot tot groot met vrij korte poten en een brede rug, waarbij het gezicht en de poten vrij zijn van wol. De vacht kan tot 17 verschillende kleuren en tinten aannemen, van wit en bruin tot zwart en soms ook gevlekt. Omdat de schapen voor de winter normaal niet geschoren worden, zijn ze goed bestand tegen de kou. De vacht van de IJslander bestaat uit 2 soorten: de middeldikke, soms wat glanzende dekharen (‘tog’) en de onderwol (‘thel’), de fijnere vezels die veelal gebruikt worden voor kleding.

Ben je overtuigd en wil je een IJslandse Schapenvacht kopen? Twijfel dan niet en bestel hier je IJslandse Schapenvacht.

Schapenvacht Zwart

Wow! Een Schapenvacht Zwart van WOOOL is hip, stoer en origineel! Zwarte Schapenvachten brengen een rijke textuur en toon in je interieur. Daarnaast hebben deze vachten een Scandinavische, luxueuze en knusse uitstraling. Ook past de Schapenvacht Zwart natuurlijk uitstekend in een natuurlijke of industrieel look!

Schapenvacht Zwart

Zwarte Schapenvachten

De Schapenvacht zwart is in meerdere woonstijlen prima te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een Scandinavisch Interieur met veel lichte en beige kleuren? Dan zorgt de zwarte kleur van de vacht ervoor dat de stijl in je kamer perfect in balans blijft. Naast een rustige functie hebben zwarte schapenvachten natuurlijk ook een stoer en hip uiterlijk. Dit past dan weer perfect bij een interieur die meer gericht is op een industriële stijl. Kortom, een zwart schapenvacht is voor meerdere stijlen een prachtige eye-catcher en onmisbaar als je van knus houdt! Shop daarom een Schapenvacht Zwart!

Multi-Color Schapenvacht

De Schapenvachten Multi-Color bestaan, zoals de naam al zegt, uit meerdere gemixte kleuren en zijn daarom geheel uniek. Deze vachten hebben een unieke kleurstelling en kleurenpatroon dat er absoluut geen 2e van is. WOOOL heeft voor deze schapenvachten ervoor gekozen deze apart te fotograferen zodat je exact het schapenvel in huis krijgt waarvan je de foto’s in onze webshop ziet. Deze zijn 100% Origineel en Uniek!

Schapenvacht Bruin

Wil je liever een bruine schapenvacht kopen? WOOOL heeft ook verschillende effen bruine schapenvachten in de collectie. Hierbij natuurlijk de chocolade-achtige bruine schapenvachten en de populaire Cappuccino-Cognac gekleurde vachten. Van de choco-bruine vachten kun je kiezen uit een range van kleine erg zachte lamsvachten tot de XL vachten die 110-110cm lang zijn.

Van de Cappuccino-kleur komen we vrij weinig ‘ kleinere’  vachten tegen, deze vachten zijn over het algemeen wat langer en smaller. Ideaal voor op een bankje bijvoorbeeld dus!

Medicinale Vachten

De schapenvachten die veelal gebruikt worden als Medicinale Schapenvachten komen van het Australische Merino schapenras. Deze worden over het algemeen kort geschoren zodat dit veilig is voor de baby om op te liggen. Daarnaast wordt de dichtheid van de vacht wel behouden.

WOOOL Schapenvacht - Medicinaal (Flat Lay)

Vaak komt de vacht van een lam. Dit is nog zachter dan de wol van een volwassen schaap. Wol heeft de natuurlijk eigenschap om vocht af te drijven wat ervoor zorgt dat de vacht en de baby droog blijven.

Medische schapenvacht baby

Onlangs is ook aangetoond in een Duits onderzoek dat de kans op de vorming van Astma afneemt wanneer een baby zijn eerste 3 maanden slaapt op een dierenhuid. Microben in dierenvachten bieden de kinderen bescherming tegen de longziekte. Wellicht is het daarom dat wij veel schapenvachten verkopen voor op baby,- en kinderkamers, om bijvoorbeeld gezellig naast het bedje te leggen. Mooi om te zien, warm aan de voetjes en goed voor hun gezondheid!

Wil je een Medicinale Schapenvacht kopen? Kijk dan snel hier voor onze schapenvacht medicinaal.

Schapenvacht Wit

De klassieke Witte Schapenvachten van WOOOL zijn over het algemeen meer ‘wol-wit’ of ‘naturel-wit’ dan echt puur-wit of spier-wit. Wil je liever echt een puur-witte schapenvacht kopen. Dan verwijzen we je graag naar onze IJslandse Schapenvacht. De Klassieke Witte Schapenvachten passen over het algemeen het beste in een interieur met een Scandinavische look maar kunnen ook prima gebruikt worden in een industrieel interieur.

Witte schapenvachten kunnen mooi over de bank worden gedrapeerd, of over een stoel! In deze categorie heb je de keuze om voor een wat kleinere witte lamsvacht te gaan, welke over het algemeen nog iets zachter is, maar bieden we ook XXL vachten aan die langer zijn dan 130cm! Wil je een witte schapenvacht kopen? Ga dan snel naar de Schapenvachten Wit.

Schapenvacht Aanbieding

Ben je op zoek naar een interessante schapenvacht aanbieding? Stop dan bij WOOOL en kijk niet verder! WOOOL heeft namelijk altijd interessante aanbiedingen en altijd enkele schapenvachten met €10,- korting. Doordat wij rechtstreeks bij looierijen inkopen, kunnen wij ondanks de beste kwaliteit te bieden, de prijzen laag houden. Zo profiteer je altijd van kortingen en koop je een schapenvacht goedkoop! Wil je graag een schapenvacht goedkoop of in de sale kopen? Bekijk dan snel onze aanbiedingen en profiteer van korting.

Schapenvacht Grijs

Verreweg de meest populaire schapenvachten zijn ongetwijfeld een Schapenvacht Grijs. Maar deze zijn ook het meest schaars. Dat komt doordat grijs niet heel veel voorkomt in de natuur, in ieder geval niet bij schapen. WOOOL heeft wel altijd verschillende grijze schapenvachten in de collectie. Zo zijn er de grijze schapenvachten gemixt met bruin en taupe, de geverfde IJslandse schapenvachten maar verreweg het mooist zijn zeker de IJs-Grijze schapenvachten! Wil je dus een grijze schapenvacht kopen? Twijfel dan niet en ga snel naar onze shop.

Review Score

Hoe een Dierenvel Onderhouden?

Schapenvachten zijn zelfreinigend. Schapenvachten bevatten namelijk wolvet, de lanoline, en deze zorgt ervoor dat de wol van nature de meeste stoffen afbreekt, een zelfreinigende werking heeft en bacteriën afstoot. Toch dien je ook zelf het schapenvacht goed te verzorgen. Om de beste kwaliteit te behouden raden wij aan om de schapenvacht eens per 2 maanden buiten een aantal uur te laten luchten en daarnaast goed uit te kloppen. Het uitkloppen kan met de hand of met een mattenklopper. Dit komt de levensduur van de schapenvachtjes zeer ten goede.

Schapenvacht Wassen

Schapenvacht wassenMocht er wat vuil in de schapenvacht zitten, kunt u dit het beste voorzichtig met een borstel uitkammen. Zorg er dan wel voor dat er geen bolletjes aan het uiteinde van de borstel zitten (hiermee zou u de schapenvacht kunnen beschadigen). Mocht er een vlek in de schapenvacht zitten, kunt u het beste proberen met een lauwwarm sopje en doekje voorzichtig te deppen. Gebruik hierbij groene zeep en niet te veel water!

Schapenvacht reinigen

Gelukkig wil het in ons koude kikkerlandje ook nog wel eens sneeuwen. Natuurlijk sneeuw blijkt uiteindelijk het beste reinigingsmiddel te zijn voor de natuurlijke schapenvacht! Neem de schapenvacht mee naar buiten, bestrooi sneeuw in en tussen de wol en peper het goed in! Leg daarna het schapenvachtje met de wolkant op de sneeuw en laat deze een nacht liggen.

De volgende ochtend klop je de schapenvacht goed uit en zoals je kunt zien is de schapenvacht zeer goed gereinigd en weer zo goed als nieuw! Zorg er vervolgens wel voor dat je het schapenvel goed laat drogen. Ook hier geldt weer het liefste zo natuurlijk mogelijk, in de buitenlucht dus. We raden aan om deze 24uur buiten te laten drogen/luchten.

Lees meer op onze pagina: Schapenvacht Wassen

Zie voor meer inspiratie ook bij onze partners en links.

Schapenvel Kopen

Je hebt het kunnen lezen. Van stoere schapenvachten tot tot elegante, zachte, effen en gezondheidsvachten. Van vachten voor je huisdier, je woonkamer, je slaapkamer of voor buiten op het terras. In de collectie van WOOOL kom je altijd iets tegen wil je een schapenvel kopen. Al onze schapenvellen zijn ecologisch gelooid en zijn afkomstig van particuliere boeren in Europa. WOOOL vult wekelijks nieuwe schapenvellen aan in de collectie en ook de sale wordt wekelijks ge-update, zodat jij altijd voordelig shopt!

Vroeger kwam je schapenvachten nog wel een stegen op de markt, maar dit is al lang niet meer. In de huidige tijd kun je een schapenvacht prima online kopen. En dan bij WOOOL natuurlijk! WE hebben onze prachtige schapenvachten voorzien van goede, duidelijke foto’s, duidelijke informatie over kleuren en afmetingen en herkomst. Daarnaast hebben we productvideo’s gemaakt zodat het helemaal helder hoe de vacht eruit ziet en aanvoelt! Ga naar onze shop en kies jouw schapenvacht!

Het beste kun naar onze shop gaan waar we prachtige foto’s van onze schapenvachten hebben gemaakt. OP basis hiervan zou je al een goede keuze kunnen maken. We hebben alle schapenachten gecategoriseerd. IJslands, Australisch, Classic & Premium. Daarnaast kun je filteren op kleur, prijs en afmetingen. En kom je er nog steeds niet helemaal uit? Bekijk dan ook eens ons lookbook, waar we prachtige sfeerfoto’s van onze klanten tonen.

Voor welke kleur schapenvacht moet je gaan? Een kleur zegt meer dan duizend woorden en brengt jouw interieur tot leven. Bij WOOOL vind je schapenvacht in diverse kleuren, overzichtelijk te filteren in onze webshop. Ontdek nu jouw favoriet en shop!

Zodra WOOOL je bestelling heeft verzonden (meestal via PostNL) ontvang je via de e-mail een bevestiging dat de bestelling is afgerond en verzonden. Hierin kun je ook de Track&Trace code van PostNL vinden waarmee je op de PostNL site zelf in de gaten kunt houden in welk stadium van bezorging de bestelling zich bevindt.

Jazeker! Alle leveringen binnen Nederland zijn gratis, dat wil zeggen dat de verzendkosten bij de prijs zijn inbegrepen. Wij brengen wel extra verzendkosten in rekening voor België (€9,-) en andere EU leveringen (€13,-).

INSPIRATIE

WOOOL.nl

Wil jij je interieur warm, knus en gezellig aankleden met een schapenvacht? Bekijk ons Lookbook dan voor inspiratie!