WOOOL Rendierhuiden

Rendierhuid uit Lapland: Prachtig ter Decoratie

De WOOOL Rendierhuid uit Lapland, een prachtige dierenvel ter decoratie voor je woonkamer. Rendierhuiden zijn ontzettend populair en dat is niet voor niets. Het is een echte klassieker onder de dierenvellen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Daarnaast hebben de WOOOL rendierhuiden unieke eigenschappen. Hieronder lees je meer over de rendierhuid, waar deze vandaan komen, wat ze uniek maakt en wat de verschillen zijn tussen de verschillende varianten. 

Herkomst van een Rendierhuid

Rendieren komen over het algemeen uit het noorden van Europa, Amerika en Azie. Ze zijn vooral bekend uit Scandinavie (Noorwegen, Laplan met name) waar Rendieren dan ook veel voorkomen en traditioneel zijn. Het aantal rendieren zijn de afgelopen jaren flink afgenomen. Dit heeft alles te maken met de beschermde status die de Lynx de laatste jaren heeft gekregen. Helaas heeft dit een negatieve uitwerking op de Rendieren omdat een Lynx, in tegenstelling tot andere dieren, jagen als een soort sport heeft en zo wel 30 rendieren in 1 nacht kunnen  verscheuren.

 

Rendieren wegen tussen de 80 en 180kg. Van vloer tot aan de schouder meet de rendier tussen 90 en 120cm. Het gewei van een rendier wordt jaarlijks vervangen en kan tot wel 2cm per dag groeien! De mannetjes rendieren gebruiken het gewei met name voor rang gevechten terwijl de vrouwtjes deze met name gebruiken om de kalveren te beschermen. rendieren worden maximaal 20jaar oud en worden met name door schaapsherders verzorgd.

Rendierhuid

 

Rendiervacht eigenschappen..

De vacht van een rendier is bedekt met grof buitenhaar, is warmte-isoleren en is ontzettend zacht! De lagere haartjes zijn extreem dicht en daarom zijn rendieren beschermd tegen ijzige kou en extreme temperatuurverschillen.

 

De vacht is vrij zacht en comfortabel om aan te raken. Het heeft echter enkele natuurlijke eigenschappen die het moeilijk maken om een ​​rendierhuid te gebruiken. Het haar van de vacht is hol van binnenuit, wat leidt tot isolatie, maar heeft ook als gevolg dat het haar gemakkelijk afbreekt. Het haar zit vast met behulp van een kleine druppel water in de huid, waardoor het haar van binnenuit wordt uitgezet en zo in de huid wordt gefixeerd. Wanneer het erg heet wordt, verdampt de waterdruppel en valt het haar uit. Dit helpt het rendier om de vacht uit te dunnen en aan te passen aan warme temperaturen. Maar dit heeft ook tot gevolg dat een rendierhuid, die zich op een kachel, vloerverwarming of direct voor een open haard bevindt, snel veel haar verliest.

 

 

Uniek Gefotografeerd

Rendiervellen zijn van nature het meeste grijs of bruin. Deze schakeringen kunnen aanzienlijk variëren maar zijn niet seizoensgebonden. Dit omdat rendieren eenmaal per jaar van pels veranderen. Er zijn zowel lichtere als donkere tinten rendierhuiden. Ben je overtuigd en wil je graag een rendierhuid kopen? Kies dan voor een WOOOL Rendiervel. Bij ons shop je al vanaf €139,- en profiteer je regelmatig van aanbiedingen en korting! Daarnaast zijn alle Rendierhuiden uniek gefotografeerd waardoor je exact de vacht in huis krijgt die op de foto staat!

 

Tevens bij WOOOL:

-Betrouwbaar Shoppen

-Voordelig en Snelle Levering

-Veilig Betalen

-30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug-Garantie

-Alleen de Beste Kwaliteit!

 

Ga snel naar onze Shop!

 

Warm, Welcome, WOOOL!