IJSLANDS SCHAPENVACHT KOPEN DOE JE BIJ WOOOL!

WOOOL heeft een breed scala aan schapenvachten, variërend van geschoren schapenvachten en kortharige schapenvachten. Maar wellicht zijn de langharige schapenvachten toch het allermooist! Bij WOOOL vind je een schapenvacht langharig zeer goedkoop.

Schapenvachten van WOOOL zijn bovendien echte natuurproducten en komen rechtstreeks uit de looierij, daardoor zijn dit dus 100% echte schapenvachten! Bovendien worden deze 100% ECO-gelooid, wat wil zeggen dat in de looi-processen niet met chemische stoffen wordt gewerkt. Gewoon 100% echt leer en echte wol! Puur natuur dus!

Een Langharig Schapenvacht voor ieder interieur!

Schapenvacht LangharigLangharige Schapenvachten komen van het IJslanderschaap, of kortweg de IJslander. Dit is dan ook een schapenras die tot de Noordse kortstraatschapen behoort en deze stammen af van een Noors ras dat door de Vikingen in de periode 1100-1200 naar IJsland werd overgebracht. En in IJsland, waar ze inmiddels al zo’n 1000 jaar leven, heeft de IJslander zich goed weten aan te passen aan de vaak barre en ijskoude omstandigheden en heeft het schapenras door de warme wol bijgedragen tot het overleven van de IJslandse bevolking. Doordat dit schapenras dus in langdurige isolatie op het eiland leeft, is dit een van de meest pure schapenrassen ter wereld.

Langharige Schapenvacht = IJslands

Over het algemeen zijn de IJslandse schapen middelgroot tot groot met vrij korte poten en ook een brede rug. Het gezicht en de poten zijn dan ook vrij van wol. Doordat de schapen voor de winter normaal niet geschoren worden, zijn ze goed bestand tegen de kou. Hierdoor bestaat de vacht van de IJslander dan ook uit 2 soorten, namelijk de middeldikke, soms wat glanzende dekharen (‘tog’) en daarnaast de onderwol (‘thel’), de fijnere vezels die veelal gebruikt worden voor kleding.

Langharig schapenvacht van echt leer, echt wol…

Het leuke aan WOOOL Schapenvachten (volgens ons!) is dat een schapenvacht een natuurproduct is. Dat maakt dat iedere schapenvacht anders is, uniek dus! Een net iets andere vorm, kleurenpatroon, dikte, zachtheid en contrast. Maar iedere vacht is uniek! Daarnaast heeft WOOOL volop keus. Of je nu op zoek bent naar een Schapenvacht grijs, een schapenvacht wit, of naar een echte IJslandse schapenvacht. Alle schapenvachten van WOOOL zijn 100% echt, puur natuur!

WOOOL Langharige Schapenvachten zijn 100% ECO en Natuurlijk

Want wist je dat je met de keuze voor een Schapenvacht van WOOOL ook kiest voor een eco-gelooide, echte schapenvacht? Die niet geverfd is, maar helemaal puur natuur van kleur is? Want de natuur is natuurlijk op zijn best als je het zijn gang laat gaan. En daarom worden WOOOL Schapenvachten niet gekleurd, of voorzien van chemische middelen.

Lees hier meer over WOOOL en de voordelen! Of ga naar onze Facebook of Instagram Pagina.

schapenvachten
INSPIRATIE

WOOOL.nl

Wil jij je interieur warm, knus en gezellig aankleden met een schapenvacht? Bekijk ons Lookbook dan voor inspiratie!