WOOOL Schapenvachten

Medicinale Schapenvachten; Uitermate geschikt voor Baby’s!

Medicinale schapenvacht

Je hebt ‘m vast al voorbij zien komen in de webshop van WOOOL Schapenvachten: De Medicinale Schapenvacht. Een schapenvacht met een medicinale werking. Maar hoe kan een schapenvacht deze werking hebben? En waarom kom je op foto’s deze geel/creme-achtige schapenvacht vaak tegen in combinatie met baby’s?

Het Australische Merino Schaap

 

Medicinale Schapenvachten zijn schapenvachten die komen van het Australische Merino schaap. Deze worden over het algemeen kort geschoren zodat dit veilig is voor de baby om op te liggen. Daarnaast wordt de dichtheid van de vacht wel behouden. Vaak komt de vacht van een lam. Dit is nog zachter dan de wol van een volwassen schaap. Wol heeft de natuurlijk eigenschap om vocht af te drijven wat ervoor zorgt dat de vacht en de baby droog blijven.

Onlangs is ook aangetoond in een Duits onderzoek dat de kans op de vorming van Astma afneemt wanneer een baby zijn eerste 3 maanden slaapt op een dierenhuid. Microben in dierenvachten bieden de kinderen bescherming tegen de longziekte. Wellicht is het daarom dat wij veel schapenvachten verkopen voor op baby,- en kinderkamers, om bijvoorbeeld gezellig naast het bedje te leggen. Mooi om te zien, warm aan de voetjes en goed voor hun gezondheid!

Schapenvacht Medicinaal 2

De Medicinale Werking van deze Schapenvacht

 

Deze Medicinale Schapenvachten kunnen ook doorlig-klachten voorkomen. Daarom worden ze ook erg vaak gebruikt door mensen met decubitus. Door de grote vacht dichtheid van de Merino vachten wordt lichaamswarmte vastgehouden als je er op gaat liggen. Hierdoor kunnen spierpijn en rugklachten verminderd worden waardoor deze schapenvachten dus uitermate geschikt zijn tegen doorliggen en decubitus. Zodoende kunnen deze schapenvachten dus een Medicinale werking hebben.

Hoe kun je een Medicinale Schapenvacht het beste gebruiken?

 

De Medicinale Schapenvacht kun je bij doorlig-klachten het beste gebruiken op je bed. Wanneer je ‘s avonds naar bed gaat, zorg er dan voor dat je de schapenvacht medicinaal onder de plek legt waar je klachten hebt. Zodoende lig je stevig en houdt het de spieren warm. Gebruik deze medicinale schapenvachten ook wanneer je langdurig op de bank zit of in een rolstoel zit. Deze schapenvachten geven extra comfort en stevigheid.

Wil je de medicinale schapenvacht gebruiken voor je baby? Dan kun je deze lekker in het bedje of in de box leggen. Of leg de schapenvacht medicinaal in een autostoel of de maxi-cosi. Zo heeft de kleine dreumes extra comfort, warmte, zachtheid en stevigheid!

De Medicinale Schapenvacht is nu verkrijgbaar in de webshop van WOOOL!